KUŞBAŞILI PATLICAN KEBABI
Malzemeler
1 Kg.patlıcan
250 Gr.kuşbaşı et
1/2 Su bardağı sıvıyağ
Patlıcanları kızartmak için ayrıca sıvıyağ
2 Adet soğan
2 Adet domates
4 Adet yeşil biber
1 Çorba kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
2 Su bardağı su
Üzerine domates ve biber
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyalım.Boyundan uzunlamasına dilimler halinde keselim.Soğanı,biberi ,domatesi yemeklik doğrayalım.Patlıcanları ayırdığımız sıvıyağ ile hafifçe kızartalım.Patlıcanlar kıarırken çok yağ çeker bu nedenle yanımızda sıvıyağ bulunduralım ,yağ bittikçe ilave edelim.Kuşbaşı eti bir tencereye koyalım ,suyunu salana kadar 3-4 dakika kavuralım.Etler kavrulduktan sonra soğanı ilave edelim.Soğanlar piştikten sonra biberi ilave edelim.Birkaç dakika daha kavuralım.Biberler piştikten sonra domatesi ilave edelim,domates suyunu bırakana kadar pişirelim.Etli harcımız hazır olduğunda tuzunu ve karabiberi ilave edelim.Kızaran patlıcanlardan bir tane alalım ,orta büyüklükteki bir kasenin içine uzunlamasına serelim.Bir patlıcan daha alalım ve artı oluşturacak şekilde koyalım.Hazırladığımız etli karışımdan 1-1,5 kaşık ortasına koyalım.Patlıcanları üstlerinden birleştirelim.Yemeği pişirecegimiz tencereye kaseyi ters çevirerek patlıcanı yerleştirelim.Bütün patlıcanlara aynı işlemi yapalım. Üzerlerine dilimlenmiş domates ve biber yerleştirelim.Salçayı 2 su bardağı su ile çözdürelim.Salçalı suyu tencerenin kenarından dökelim.Orta ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder