HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI BÖREK TARİFİ - Ispanaklı Börek Tarifleri





ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ

Malzemeler

6 Adet yufka
2 Demet ıspanak
2 Adet soğan
1 Adet yumurta
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı

Ispanakları sadece yaprakları kalacak şekilde ayıkladık ve bol su ile 3-4 defa yıkayalım.Ispanağı küçük olacak şekilde doğrayalım.Soğanları yemeklik doğrayalım.Bir tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı alalım ve soğanları sararıncaya kadar kavuralım.Ispanağı ilave edip ıspanak diriliğini kaybedinceye kadar 5 dakika pişirelim.Tuzunu ve karabiberi ilave edelim.Böreğimizin sosunu hazırlayalım.1 Adet yumurtayı 2 çorba kaşığı yoğurt ile çırpalım.1 Su bardağı sıvıyağı ve sütü
ilave edip çırpmaya devam edelim.Fırın tepsimizi yağlayalım ve bir yufkayı kenarlarından taşırarak serelim.2.yufkayı buruşturarak serelim ,üzerine hazırladığımız sostan dökelim her yanına yayalım.3.yufkayı serelim ve üzerine pişen ıspanağımızı yayalım.4.Yufkayı buruşturarak serelim ,sostan her yerine dökelim.5.yufkayı da serelim ve sostan dökelim.Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları tepsinin içine katlayalım,üstte kalan kısımlara sostan dökelim.6.Yufkayı düzgün bir şekilde serelim.Yumurta sarısına kalan 1 çorba kaşığı yoğurdu ilave edip karıştıralım ve yufkamızın üstüne sürelim.Böreğimizi 200 derecede altı üstü kızarana kadar yarım saat pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım.



Yorumlar