HAZIR YUFKADAN PATATESLİ TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ - Hazır Yufkadan Börek Tari...





PATATESLİ TEPSİ BÖREĞİ Malzemeler 5 Adet yufka 6 Adet haşlanmış orta boy patates 1 Su bardağı sıvıyağ 1 Su bardağı süt 1 Yumurta 1 Yumurta sarısı 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı karabiber 1 Çorba kaşığı nane 2 Adet soğan Yapılışı Patatesleri rendeyelim veya çatalla ezelim.Soğanları yemeklik doğrayalım.Bir tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı koyalım.Soğanları ilave edelim ve 3-4 dakika kavuralım.Soğanlar kavrulduktan sonra tuzu ve baharatları ilave edelim.1 dakika kadar da nanenin kavrulmasını sağlayalım.Ocağın altını kapatalım ve patatesleri ilave edelim ,iyice karıştıralım.Böreğin sosunu hazırlayalım,yumurtayı,sıvıyağı ,yoğurdu ve sütü 3-4 dakika malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpalım.Fırın tepsisini yağlayalım.Yufkanın birini tepsinin kenarlarında sarkacak şekilde serelim.Üzerine sostan dökelim ve fırça ile her yerine yayalım.2.Yufkayı buruşturarak serelim ve sostan dökelim.3.Yufkayı da buruşturarak serelim ve bu kata patatesli içi koyalım.4.Yufkayı da aynı şekilde serelim ve sostan dökelim.Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları içine katlayalım ve üzerine sostan sürelim.Son yufkayı düzgün bir şekilde serelim.Böreğin sosundan biraz kalmış olması gerekiyor,bunun üstüne 1 yumurta sarısını ekleyelim ve çırpalım.Yufkanın üzerine güzelce sürelim.200 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim .Börek piştikten sonra dilimleyerek istediğimiz gibi servis yapalım.


Yorumlar