BİBER DOLMASI TARİFİ KIYMALI VE FISTIKLI - Funda Gökkaya



Malzemeler



1 Kg.dolmalık biber

250 Gr. kıyma

2 Adet domates

1 Adet soğan

1/2 Demet maydanoz

1/2 Demet dereotu

1 Kase yer fıstığı

1 Çorba kaşığı biber salçası

1 Büyük çay bardağı ayçiçek yağı

1 Su bardağından bir parmak eksik bulgur

1 Tatlı kaşığı karabiber

1 Tatlı kaşığı pul biber

1 Tatlı kaşığı kimyon

1 Tatlı kaşığı tuz

Su

 

Yapılışı



Dolmalık biberlerin üst kapak kısmını bıçakla keselim.İçerisindeki tohumlarını ayıklayalım,güzelce yıkayalım.Bir kapta domatesin birini rendeleyelim.Soğanı rendeleyelim.Kıymayı ilave edelim.Maydanoz ve dereotunu incecik kıyalım.Sırasıyla bulguru,fıstığı,baharatları,tuzu,salçayı ve yağını koyalım.Harcımızı iyice yoğuralım.Kıymalı iç hazır olduktan sonra biberleri doldurmaya başlayalım.Dondurma işlemini yaparken biberin tamamen dolmaması gerekiyor.Yemeğimiz pişerken bulgur şişeceğinden içerisindeki malzeme taşabilir ve güzel bir görüntü vermez.Biberler tamamen dolduktan sonra suyu ilave edelim.Konulacak su miktarı biberlerin boyu kadar olmalıdır. Kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte daha sonra orta ateşte 30-40 dakika pişirelim.Sıcak servis yapalım.

Yorumlar