ELMALI PASTA NASIL YAPILIR - Funda Gökkaya



elmalı pasta malzemeleri

5 Adet elma
1 Çorba kaşığı tarçın
1/2 Paket margarin (önceden eritilmiş)
1/2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3 Adet yumurta
Aldığı kadar un
Üzerine pudra şekeri

Yapılışı

Elmaları soyalım.Rendenin iri tarafından rendeleyelim.Üzerine tarçını ilave edelim.Eğer elmalarınız ekşi ise 1 fincan şeker ilace edebilirsiniz.Eritip ılıttığımız margarini sıvı yağ ile karıştıralım.Hamur yoğurma kabına yumurtaları ve şekeri koyup iyice çırpalım.Üzerine yağları ilave edelim ve biraz daha karıştıralım.Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.Burada unu azar azar koyalım ,hamurumuz ele yapışmayan ama sert bir kıvamda olmalıdır.Hamurumuz hazır olunca yağlanmış bir cam fırın kabına yada başka bir kaba hamurumuzun yarısını döşeyelim.Üzerine elmalı harcı yayalım.Kalan hamuru rende ile elmaların üzerini örtecek şekilde rendeleyelim.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.Pastamız piştikten sonra soğumasını bekleyelim ve pudra şekeri serpelim.Dilimleyerek servis yapalım.



Yorumlar