
1 Kg. Patlıcan
2 Adet büyük domates
1 Adet iri soğan
1 Adet kapya biber
4-5 Adet yeşil biber
5 Adet sarımsak
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
2,5 Su bardağı su
Yapılışı
Domatesleri küp küp doğrayalım.Soğanı küçük ebatlarda keselim.Kapya biberi ve yeşil biberleri de doğrayalım.Sarımsakların kabuklarını çıkaralım.Patlıcanları alacalı soyalım.Soyduktan sonra boydan ortasına biçakla keselim.Üstünden itibaren doğrayalım.Sebzeler hazır olduktan sonra pişirme işlemine başlayalım.Bir tencereye sıvıyağı koyalım.Ocağimızı orta ateşte pişecek şekilde ayarlayalım.Doğradığımız soğanları ilave edip kavurmaya başlayalım.Soğanlar kavrulurken sarımsakları minik minik doğrayıp üzerine ekleyelim.Soğanlar kavrulurken biberleri de ilave edelim.4-5 dakika daha kavuralım.Domatesleri de ilave edip suyunu bırakana kadar pişirelim.Domatesler piştikten sonra sıra patlıcanları koymaya geldi.Patlıcanları ilave edip tenceremizin kapağını kapatalım.Yaklaşık 15 dakika patlıcan suyunu bırakana kadar ve iyice kavrulana kadar pişirelim.Yemeğimizin püf noktası patlıcanların kendi suyunda pişmesidir.Daha sonra tuzunu ve suyunu ekleyelim, yaklaşık yarım saat suyunu çekene kadar pişirelim.Yemeğimizi sıcak servis yapalım.Dilerseniz yanına yoğurt koyabilir ve pirinç pilavı ile de servis yabilirsiniz.
Tarifi YouTube kanalımda paylaştım,buradan linke gidebilirsiniz
https://www.youtube.com/channel/UChUTBIRBmG9wb3teWOEKwHw
twitter: https://twitter.com/GokkayaFunda
instagram: https://www.instagram.com/fundagokkayamutfakta/
afiyet olsun,sevgiler Funda Gökkaya
Yorumlar
Yorum Gönder