Malzemeler
2 Su bardağı ince bulgur
2 Adet orta boy haşlanmış patates
2 Çay bardağı sıvıyağ
250 gr.Kıyma
2 Adet büyük soğan
50 gr.Ceviz
1 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı Kırmızı biber
1 Tatlı kaşığı Karabiber
1 Tatlı kaşığı Tuz
2 Su bardağı Sıcak su
Yapılışı
İlk Önce kıymayı ve soğanı bir tavada 1 çay bardağı sıvıyağ ile kavuralım.Tuzunu ve karabiberi ekleyip cevizi de
ilave edelim sogumaya bırakalım.Diğer tarafta bulguru 2 Su bardağı sıcak su ile ıslatalım.Bulgur kabardıktan sonra haşladığımız ve ezdiğimiz patatesi,1yumurtayı,1 çay bardağı sıvıyağı ,biber salçasını,tuzu ve kırmızı biberi ekleyip iyice yoğuralım.Cam bir fırın kalıbını yağlayıp bulgurlu karışımın yarısını yayalım.Kıymalı harcı üzerini kaplayacak şekilde koyalım.Kalan bulgurlu harç ile üzerini kapatalım.Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.180 Derecede üstü kızarana dek pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder