FIRINDA PEYNİRLİ BÖREK YAPIMI - Funda Gökkaya





fırında börek yapımı malzemeler

3 Adet yufka
1 Adet yumurta
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı süt
1/2 Su bardağı sıvıyağ
1 Kalıp beyaz peynir
1/2 Demet maydanoz
Üzerine susam

Yapılışı
İlk önce peyniri ezelim,üzerine maydanozu doğrayalım.Böreğimizin sosunu hazırlayalım.Bunun için 1 yumurtayı sıvıyağla iyice çırpalım.Sütü ilave edelim,çırpmaya devam edelim.Yufkanın birini tezgaha yayalım.Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim,Bir fırça yardımı ile yufkanın her yanına yayalım.Yufkanın iki yuvarlak ucunu ortada birleştirelim.Birleştirdiğimiz kısımların üstüne de sostan gezdirelim.Birleştirmediğimiz diğer iki ucu da ortaya getirelim ve kare bir şekil oluştaralım.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.Hazırladımız yufkaları üst üste koyalım.Ortadan ikiye sonra dörde keselim.Böylelikle 12 adet küçük yufkamız olacak.Hazırladığımız peynirli içten 1 kaşık ortasına koyalım.Dört kenarından birleştirelim.Yağlanmış bir fırın tepsisine uçları altta kalacak şekilde yerleştirelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekelim.200 derecede 20-25 dakika üstü kızarana kadar pişirelim.Sıcak veya ılık servis yapalım.

Yorumlar