HAZIR YUFKADAN PATATESLİ - KOLAY BÖREK TARİFİ - Funda Gökkaya







PATATESLI SARMA BÖREK

Patatesli börek fırında malzemeleri

3 Adet yufka
6 Adet orta boy haşlanmış patates
1 Adet soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Adet yumurta
1/2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
Üzerine arzuya göre susam

Yapılışı

Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.Soğanı rendeleyip 1 çay bardağı sıvıyağla pişirelim.Naneyi ,tuzu ve pul biberi ekleyelim.1-2 dakika kavuralım.Rendelediğimiz patatesleri ilave edelim ve karıştıralım.3 Adet yufkayı tezgaha üst üste koyalım.Ortasınsan ikiye keselim.Yufkanın uzun kenarına hazırladığımız patatesli harçtan koyalım ,köşelerini içe katlayıp rulo şeklinde saralım.Kendi etrafında sararak gül şekli verelim.Yağlanmış orta boy bir fırın tepsisinin ortasına koyalım.Diğer yufkaları da rulo yapıp ortadaki yufkamızın etrafında döndürerek koyalım.Sos içiz 1 Yumurtayı yarım bardak sıvı yağla iyice çırpalım.Sütü ileve edelim tekrar çırpalım.Hazırladımız sosu yufkaların üzerine gezdirerek dökelim.Arzu ederseniz üstüne susam ekleyebilirsiniz.200 derecede 20-25 dakika pişirelim.Dilimleyerek sıcak ve ılık servis yapabilirsiniz.

Yorumlar