PATATES OTURTMASI
Malzemeler
1 Kg.patates
200 Gr.kıyma
1 Çay bardağı sıvıyağ
Patetesleri kızartmak için sıvıyağ
2 Adet soğan
2 Adet domates
4 Adet yeşil biber
1 Adet kapya biber
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
Patatesleri soyalım,yıkayalım ve serçe parmak uzunluğunda doğrayalım.Soğanı,biberi ve domatesi de yemeklik doğrayalım.Patatesleri bir kızartma tenceresine alalım ve fazla kızartmadan kızartalım.Kıymayı bir tencerede bir çay bardağı sıvıyağ ile kavurmaya başlayalım.Kıyma kavrulduktan sonra soğanı ilave edelim ve birkaç dakika da soğanı kavuralım.Biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.Biberler pişince domatesi ve biber salçasını koyalım,tuzu ve karabiberi ekleyip domates suyunu bırakana kadar pişirelim.Yemek pişireceğimiz tencerenin altına kızarttığımız patatesleri koyalım.Üzerine hazırladığımız kıymalı harcı yayalım.Tencerinin kenarından patateslerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edelim.Orta ateşte yarım saat suyunu çekene kadar pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder