Patlican Musakka Malzemeler
1 Kg patlıcan
200 Gr kıyma
2 Adet soğan
4 Adet yeşil biber
1 Adet kapya biber
2 Adet domates
5 Adet sarımsak
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1/2 Su bardağı sıvıyağ
Kızartmak için sıvıyağ
Alabildiği kadar sıcak su
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup 3 eşit parçaya bölelim.Böldüğümüz parçaları üstünden aşağı doğru keserek kare şekiller elde edelimSoğanı,biberi ve domatesi yemeklik doğrayalım.Bir tencereye patlıcanları kızartmak için sıvıyağ dökelim ve patlıcanları fazla kızartmadan kızartalım.1/2 Su bardağı sıvıyağı bir tencereye alalım kıymayı kavuralım.Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.Soğan pişince biberleri ilave edelim ve 3-4 dakika daha soteleyelim.Biberler de pişince domatesleri ve ince kıydığımız sarımsakları ilave edelim.Domatesler de pişince tuzu ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatalım.Yemek pişireceğimiz tencereye patlıcanları koyalım.Üstüne kıymalı harcı yayalım.Patlıcanların üzereine çıkacak kadar sıcak su koyup,orta ateşte 30 dakika yemeğimizi pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder