ÜSTÜ PUDİNGLİ HAVUÇLU KOLAY KEK TARİFİ - Funda Gökkaya







ÜSTÜ PUDİNGLİ HAVUÇLU KOLAY KEK

Havuçlu Kek Malzemeleri

3 Adet yumurta
1Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet orta boy havuç
2 Tatlı kaşığı tarçın
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Paket hazır vanilyalı puding
2 Su bardağı süt

Yapılışı

Önce havuçları rendeleyelim.Yumurtaları ve şekeri mikserde 5-6 dakika çırpalım.Sonra havuç rendesi ve sıvıyağı ilave edip tekrar çırpalım.Un ,vanilya,kabartma tozu ve tarçını ekleyelim.Kelepçeli bir kek kalıbının altına yağlı kağıt takalım.Kalıbın kenarlarını yağlayalım.Hamuru içine döküp 160 derecede üzeri kabarana dek pişirelim.Kek pişerken pudingi hazırlayalım.Pudingi ve sütü bir tencereye alalım ve orta ateşte karıştırarak pişirelim.Piştikten sonra arada sırada üzeri kabuklanmasın diye karıştıralım.Kekimiz piştikten sonra dikkatlice kalıptan çıkaralım.Kekimiz soğuyunca üzerine hazırladığımız pudingi dökelim ve dilimleyip servis yapalım..



Yorumlar