YAPIMI KOLAY AŞURE TARİFİ - Funda Gökkaya





Malzemeler



1 Su bardağı kuru fasulye

1 Su bardağı nohut

1 Su bardağı aşurelik buğday

1 Su bardağı pirinç

200 Gr.incir

200 Gr. kayısı

1 Kase kuru üzüm

2 Adet elma

2 Adet portakal kabuğu rendesi

1 Kase yer fistığı

1 Kase ceviz

1 Kase nar

2 Adet vanilya

2 Çorba kaşığı tarçın

2 Büyük su bardağı şeker

3 Litreye yakın su



Yapılışı



Kuru fasulyeyi,nohutu ve aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatalım.Ertesi gün iyice yıkayıp düdüklü tencerede haşlayalım.Saplarını kestiğimiz inciri ve kayısıyı küçük küçük doğrayalım.2 adet elmayı soyup rendeleyelim.Bir tencereye pirinci ,inciri ,kayısıyı kuru üzümü ve elma rendesi ile portakal kabuğu rendesini koyalım.Üzerine 5 bardak su ilave edip orta ateşte pirinçler ve kuru meyveler şişene kadar pişirelim.Bu karışım pişerken suyu azalabilir, o yüzden ara sıra su ilave edelim.Pirinçler iyice piştikten sonra kuru fasulyeli karışıma ilave edelim.Bu şekilde bir taşım kaynatalım ve yer fıstığını  ilave edelim.Biraza daha kaynatalım.En son şekeri ve vailyayı da koyup bir taşım daha kaynatalım.Aşuremizin kıvamı koyu ise biraz daha su ilave edelim.Tekrar kaynatalım.Aşuremiz piştikten sonra kaselere dökelim.Üzerini tarçın,ceviz ve nar ile dekore edelim.Aşure sıcak veya soğuk yenebilir ona göre servis yapabilirsiniz.


Yorumlar