HAZIR YUFKADAN BÖREK TARİFİ - ISPANAKLI ve KAŞARLI BÖREK YAPIMI - (Yufka...





KAŞARLI ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ



Malzemeler



5Adet yufka

1 Adet yumurta

1 Adet yumurta sarısı

1 Su bardağı sıvıyağ

1 Su bardağı süt

2 Çorba kaşığı yoğurt

2 Demet ıspanak (yaklaşık 700gr)

150 Gr.kaşar peyniri

1 Tatlı kaşığı tuz

Üzerine çörekotu ve susam



Yapılışı

Ispanağı sadece yaprakları olacak şekilde ayıklayalım ve bol su ile 3 kez yıkayalım.Ayıklanmış ıspanağı mümkün olduğunca küçük şekilde doğrayalım.Tuzunu ilave edelim ve karıştıralım.Üzerine kaşar peynirini rendeleyelim.Böreğimizin sosunu hazırlayalım.Bir yumurta ve sıvıyağı iyice çırpalım.Yoğurt ve sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.Bir fırın tepsisini yağlayalım.Yufkanın birini tepsiden sarkıtarak serelim.Üzerine hazırladığımız sostan döküp fırça ile her yerine yayalım.2.yufkayı ortadan ikiye ayırarak uzun kısmı tepsinin kenarına gelecek sekilde serelim.Yufkaların ortası ince kenarları kalın olur bu yüzden böyle serersek böreğimizin kalınlığı eşitlenir, sosumuzdan sürelim ve yayalım.3.yufkayı buruşturarak serelim ve üzerine ıspanaklı karışımı bolca koyalım.4.Yufkayı da ortasından kopararak serelim ve sostan sürelim.Tepsinin kenarlarında sarkan yufkaları tepsimizin üstüne kapatalım ve yine sostan sürelim.Son yufakayı düzgün bir şekilde serdikten sonra yumurta sarısı sürelim,çörekotu ve susam serpelim.200 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.


Yorumlar