HAZIR YUFKADAN MANTARLI BÖREK TARİFİ ,Yufkadan Börek Tarifleri





MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ



Malzemeler



5 Adet yufka

2 Adet yumurta

1 Adet yumurta sarısı

1 Su bardağı sıvıyağ

1 Çay bardağı içi için sıvıyağ

1 Su bardağı süt

500 Gr.mantar

3 Adet soğan

3 Adet domates

2 Çorba kaşığı yoğurt

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı karabiber

Üzerine susam



Yapılışı

Mantarları bol su ile yıkayalım ve sapları  da dahil olmak üzere küçük olarak doğrayalım.Soğanı yemeklik doğrayalım.Domatesleri küp küp doğrayalım.Bir tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı alalım,soğanları ilave edip  kavuralım.Üzerine domatesleri ilave edelim 3-5 dakika daha pişirelim.Mantarları ekleyip suyunu salana kadar 10 dakika pişirelim.Tuzu ve karabiberi ekleyelim iyice karıştıralım.Böreğimizin sosu için 2 adet yumurta,sıvıyağ,yoğurt ve sütü iyice çırpalım.Bir fırın tepsisini yağlayalım ve yufkanın birini buruşuk şekilde yayalım.Üzerine hazırladığımız sostan döküp fırça yardımı ile her tarafına sürelim.2.yufkayı serip sostan sürelim.3.yufkayı serdikten sonra mantarlı içimizi yayalım.Daha sonra bir yufka daha serip sosumuzdan koyalım.5.yufka ile böreğimizin üstünü kapatalım ve yumurta sarısı sürüp ,susam ekelim.200 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.Dilimleyip sıcak veya ılık olarak servis yapalım.

Yorumlar