HAZIR YUFKADAN TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ (Hazır yufkadan börek tarifleri)







HAZIR YUFKADAN TALAŞ BÖREĞİ



Malzemeler



4 Adet yufka

250 gr.kuşbaşı et

2 Adet soğan

1 Su bardağı bezelye

1 Su bardağı sıvıyağ

1 Çay bardağı sıvıyağ (içi için)

1 Su bardağı süt

1 Adet yumurta

1 Adet yumurta sarısı

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı karabiber

1 Su bardağı su

Üzerine susam



Yapılışı



Kuşbaşı etimizi fındık büyüklüğünde doğrayalım.Soğanı yemeklik doğrayalım.Bir tencereye 1 çay bardağı sıvıyağı ve etimizi alalım .Etimiz suyunu salıp çekene kadar pişirelim.Soğanları ilave edelim.3-5 dakika kavuralım.Bezelyeyi ,tuzu ve karabiberi ekleyip bir su bardağı su ile etler ve bezelye suyunu çekene kadar pişirelim.Böreğimizin sosunu hazırlayalım.1 yumurta ve 1 su bardağı sıvıyağı çırpalım,iyice karışınca sütü ilave edelim,çırpmaya devam edelim.Yufkadan 1 adet tezgahımıza serelim.Hazırladığımız sostan kaşık yardımı ile üstüne dökelim.Bir fırça yardımıyla her tarafına yayalım.Yufkanın karşılıklı iki ucunu ortada birleştirelim.Uçların üstüne de  sosumuzdan sürelim.Diğer uçlarını da ortada birleştirelim ve kare şekli elde edelim.Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayalım.Yufkaları üst üste koyalım.Önce ikiye sonra dörde keselim.Kestiğimiz parçaların üstüne etli karışımdan bir kaşık koyalım ve zarf şeklinde uçlarını kapatalım.Bir tepsiyi yağlayalım ve böreklerimizi yerleştirelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyelim.200 derecede altı üstü kızaran kadar pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.


Yorumlar