ISPANAKLI KAŞARLI BÖREK TARİFİ - HAZIR YUFKADAN BÖREK TARİFLERİ





ISPANAKLI KAŞARLI BÖREK



Malzemeler



1 Demet ıspanak

100gr.Salam

150 gr.Kaşar peyniri

2 Adet havuç

4 Adet yufka

1 Su bardağı sıvıyağ

1 Adet yumurta sarısı

2 Çorba kaşığı yoğurt



Yapılışı



Ispanağı sadece yaprakları olacak şekilde ayıklayalım.Bol su ile 3-4 kez yıkayalım,süzülmesi için bekleyelim.Suyu süzülünce ince şekilde kıyalım.Havuçları rendeleyelim.Salamı küçük küçük doğrayalım.Kaşar peynirini rendeleyelim.Yufkanın birini tezgaha serelim,üzerini sıvıyağ ile firça yardımıyla yağlayalım.Tekrar bir yufka daha serelim,onun da üzerini yağlayalım.Üzerine ıspanağı eşit şekilde yayalım.Bir yufka daha serelim,yağlayalım.Bu yufkanın üzerine de havucu yayalım.Son yufkayı serip üzerini tekrar yağlayalım.Bu kata da önce salamı sonra kaşar peyniri rendesini yerleştirelim.Yufkaları iki ucundan hafifça içe kıvıralım.Daha sonra ucundan başlayarak rulo şeklinde saralım.Bir fırın tepsisini yağlayalım.Yufkamızı ortadan ikiye keselim tepsiye yerleştirelim.Bir yumurta sarısını 2 çorba kaşığı yoğurt ile iyice çırpalım.Yoğurtlu karışımı yufkamızın üzerine her tarafını kaplayacak şekilde sürelim.200 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.Sıcak ve ılık olarak dilimleyip servis yapalım.


Yorumlar