KABAK TÜRLÜSÜ - ETSİZ KABAK YEMEĞİ





KABAK TÜRLÜSÜ



Malzemeler



3 Adet kabak

3 Adet havuç

3 Adet soğan

4-5 Adet sarımsak

1 Su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ

1 Su bardağı bezelye

1 Çorba kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Su bardağı sıcak su

1/2 Demet dereotu



Yapılışı



Kabakları boyundan 4 e kesip bir parmak kalınlığında doğrayalım.Havuçları verev şekilde doğrayalım.Soğanları yemeklik doğrayalım.Tenceremize sıvıyağı alalım,soğanları ilave edelim,sarımsakları minik doğrayalım.Soğanlar ve sarımsaklar kavrulana kadar 3-5 dakika pişirelim.Üzerine havuçları ilave edelim ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Kabakları ilave edelim ve kabaklar suyunu salana ve yarı pişmiş olana kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.Kabaklar pişince bezelye,tuz ve şekeri llave  edip karıştıralım.1 su bardağı sıcak suyu da koyup orta ateşte sebzeler suyunu çekene kadar pişirelim.Yemeğimiz piştikten sonra üzerine kıyılmış dereotu serpelim ve ılık veya soğuk olarak servis yapalım.

Yorumlar