ETLİ TAZE FASULYE
Malzemeler
1 Kg.taze fasulye
250 Gr.kuşbaşı et
2 Adet soğan
2 Adet domates
1 Adet orta büyüklükte havuç
1 Adet kapya biber
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp verev şekilde doğrayalım.Bol su ile 2 defa yıkayalım.Havucun yüzeyini kazıyıp yıkayalım,onu da verev şekilde doğrayalım.Soğanı,domatesi,biberi yemeklik doğrayalım.Kuşbaşı etimizi yemeğimizi pişireceğimiz tencereye alalım,sıvıyağ ile etler suyunu bırakana kadar kavuralım.Mümkünse yemeğimiz için düdüklü tencere kullanalım.Etler kavrulduktan sonra soğanı ekleyelim bir kaç dakika kavuralım.Kapya biberi ilave edelim,kavurmaya devam edelim.Biber de kavrulduktan sonra domatesi ilave edelim,suyunu salana kadar pişirelim.Domateste piştikten sonra fasulyeyi ve havucu ekleyelim.Fasulyeler kendi suyunda yarı pişmiş olmalıdır,yemeğimizin püf noktası budur.Yaklaşık 15 dakika arada sırada karıştırarak fasulyemizi de pişirelim.Bu tarifimizde yemeğimize ilave su koymadan kendi suyu ile pişirmemiz gerekiyor.Ama fasulye kavrulma sırasında su kaybederse yarım su bardağı su ilave etmemiz gerekir.Tuzunu da koyduktan sonra düdüklü tencerede orta ateşte pişirelim.Bazı düdüklü tencereler 20-25 dakika da pişirebiliyor.Sizin ki kaç dakika da pişiriyorsa o kadar süre pişirelim.Yemeğimiz piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder