MANTARLI TAVUK SOTE
Malzemeler
300 Gr.tavuk göğüs eti
300Gr.mantar
2 Adet soğan
3 Adet domates
4 Adet yeşil biber
1 Adet kapya biber
5 Diş sarımsak
1 Su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı
Tavuk etini fındık büyüklüğünde doğrayalım.Mantarları sapları dahil küçük küçük doğrayalım.Soğanı,biberleri ,domatesleri yemeklik doğrayalım.Bir tencereye sıvıyağı alalım ve tavuk etini kavuralım.Etler kavrulduktan sonra soğanı ve minik doğradığımız sarımsakları ilave edelim,2-3 dakika daha kavuralım.Biberleri ekleyelim ve sotelemeye devam edelim.Domatesi ilave edip suyunu salıncaya kadar pişirelim.Domatesler pişince mantarları ekleyip biraz daha pişirelim. Mantar çabuk pişen ve çok su bırakan bir sebzedir ,o yüzden yemeğimize ilave su koymayalım.Mantar suyunu salınca baharatları ve tuzunu ilave edip kendi suyunda kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakalım.Yemeğimizi sıcak olarak servis edelim.
Yorumlar
Yorum Gönder