BEŞAMEL SOSLU KABAK GRATEN TARİFİ -Beşamel Soslu Kabak Yemekleri





KABAK GRATEN

Malzemeler

1 Kg.kabak
150 Gr.beyaz peynir
150 Gr.kaşar peyniri
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1/2 Demet maydanoz
1/2 Demet dereotu
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı karabiber
2 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı dolusu un
1 Çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Kabakları yıkayalım,saplarını keselim ve rendeleyelim.Maydanozu ve dereotunu incecik kıyalım ve kabağa ilave edelim.Beyaz peyniri de iyice ezip kabağa ilave edelim.Yumurtayı,tuzu,baharatları ve sıvıyağı da kabağa ekleyelim,iyice karıştıralım.Isıya dayanaklı bir cam kabın içerisine hazırladığımız kabaklı karışımı dökelim ,üstünü düzeltelim.Beşamel sos için unu tereyağ ile hafifçe kavuralım.Üzerine sütü azar azar ilave edelim,topaklanmaması için sürekli karıştıralım.Sosumuz koyu kıvama gelinceye kadar pişirelim.Pişen sosumuzu kabağın üzerine gezdirerek dökelim,her yana yayalım,bir kaşık yardımıyla düzeltelim.Kaşar peynirini her tarafına gelecek şekilde rendeleyelim.200 derecede yarım saat pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım.



Yorumlar