ELMALI HAVUÇLU KEK
Malzemeler
3 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
2 Adet elma
1 Adet havuç
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı tarçın
Alabildiği kadar un (yaklaşık 10 çorba kaşığı dolusu)
Yapılışı
Elmaları soyalım ve rendeleyelim.Havucu da rendeleyelim.Yumurtaları şekerle köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.Rendelediğimiz elma,havuç ve sıvıyağı ilave edelim ,tekrar 3 dakika çırpalım.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve tarçını koyalım.Bu tarifte 10 çorba kaşığı dolusu un kullandık.Mikserle 3-5 dakika daha çırpalım.Kek kalıbımızı yağlayalım ve un serpelim.Hamurumuzu içine dökelim,üzerini düzeltelim.160 derecede 40-45 dakika kabarana ve üstü kızarana kadar pişirelim.Kek piştikten sonra soğutup servis tabağına alalım.Dilimleyip servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder