ETLİ PATATES
Malzemeler
6 Adet orta boy patates
250 Gr.kuşbaşı et
2 Adet soğan
4 Adet yeşil biber
2 Adet kapya biber
1 Adet havuç
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Çorba kaşığı salça
Alabildiği kadar sıcak su
Yapılışı
Patatesleri soyalım ,yıkayalım ve küp küp doğrayalım.Soğanları yemeklik doğrayalım.Havuca kazıyıp yemeklik doğrayalım.Biberleri de küçük şekilde doğrayalım.Etimizi 1 çay bardağı sıvıyağ ile bir tencereye alalım ve kavuralım.Soğanları ilave edelim ve 3-4 dakika daha kavuralım.Biberleri de ilave edelim birkaç dakika daha kavuralım.Salçayı ,tuzu ve karabiberi ilave edelim ve salçamızı pişirelim.Patatesleri ve havucu da ilave edelim.Patateslerin üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup yemeğimizi orta harlı ateşte patatesler yumuşacıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım
Yorumlar
Yorum Gönder