HAZIR FUYKADAN SU BÖREĞİ TADINDA Maden Sulu Peynirli Börek - Hazır Yufka...





MADEN SULU PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

Malzemeler

4 Adet yumurta
5 Adet yufka
1 Şişe maden suyu
250 gr.margarin
1 Su bardağı su
1/2 Demet maydanoz
250 gr.beyaz peynir

Yapılışı

Peyniri çatalla iyice ezelim.Maydanozu ayıklayıp yıkayalım.Peynirin üzerine incecik doğrayalım.Margarini eritelim ve maden suyu,su ve yumurtaları ekleyerek 3-4 dakika karıştıralım.Fırın tepsisini bolca yağlayalım.1.yufkayı kenarları tepsiden sarkacak şekilde serelim.Üzerine hazırladığımız yumurtalı sostan dökelim ,fırça yardımı ile her tarafına sürelim.2.yufkayı buruşturarak serelim ve sostan sürelim.3.yufkayı serelim ve peynirli içimizi her tarafına yayalım.4.yufkayı da buruşturarak serelim ,sostan dökelim.Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları içine katlayalım,üzerine sostan dökelim.Son yufkayı düzgün bir şekilde serelim ve çatalla delikler açalım.Kalan sosun tamamını üzerine dökelim.Böreği 5 dakika dinlendirelim.200 dercede altı üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.Dilimleyerek sıcak olarak servis yapalım.

Yorumlar