PATLICAN KEBABI TARİFİ FIRINDA- PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?





GAZİANTEP USULU PATLICAN KEBABI



Malzemeler



6 Adet orta boy patlıcan

400 Gr. kıyma

1 Çay bardağı sıvıyağ

2 Tatlı kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı karabiber

4 Adet domates

6-7 Adet sivribiber

Servis için lavaş ekmeği



Yapılışı



Patlıcanları boyundan aşağıya doğru dilimlemeden keselim.Dilimler kopmayacak şekilde olmalı.Köftemizi hazırlayalım,kıymamıza 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi ilave edelim ,iyice yoğuralım.Küçük yuvarlak köfteler hazırlayalım.Hazırladığımız köfteleri dilimlediğimiz patlıcan ların aralarına yerleştirelim.Orta boy bir fırın kabına yanyana patlıcanları dizelim.Tepsimizin ortası boş kalacaktır buraya da domatesleri dilimleyip koyalım.Üzerine sivri biberleri yerleştirelim.Kalan bir tatlı kaşığı tuzu serpelim.Bir çay bardağı sıvıyağı tepsimizin kenarlarından alta gelecek şekilde dökelim.200 Derecede 45 dakika veya 1 saat pişirelim.Patlıcanlar közlenmiş kıvamda olmalıdır.Yemeğimiz piştikten sonra patlıcanın kabuklarını alalım ve içini lavaş ekmeğinin ortasına koyalım,domates ve biber de ekleyerek dürüm yapalım.Bu şekilde servis yapalım.

Yorumlar