PRATİK POĞAÇA
Malzemeler
1 Adet yumurta
1/2 Paket margarin
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Kase ezilmiş beyaz peynir
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı yoğurt
1 Adet limon kabuğu rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
Üzerine susam ve çörekotu
Alabildiği kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
Yapılışı
Margarini eritelim,sogutalım ve sıvıyağ ile karıştıralım.Hamur yoğurma kabımıza yoğurt,yumurta ve peyniri koyalım ,çatalla iyice karıştıralım.Margarin ve sıvıyağ karışımını,limon kabuğunu ekleyelim.Tekrar karıştıralım.Unu ,kabartma tozunu,tuzu ve şekeri koyup elimize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur hazırlayalım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp poğaça şekli verelim.yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörekotu serpelim.200 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim.Sıcak veya ılık olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder