ELMALI CEVİZLİ KEK
Malzemeler
3 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
3 Adet elma
1 Adet portakal kabuğu rendesi
100 gr.iri çekilmiş ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
10 Çorba kaşığı dolusu un
Üzerine arzuya göre 2 Çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Elmaları soyalım ve rendenin iri gözüyle rendeleyelim.Üzerine cevizi ve tarçını ilave edelim ,iyice karıştıralım.Yumurtaları ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpalım.Sütü , sıvıyağı ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim .Tekrar 3-4 dakika çırpalım.Unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ilave edelim ,tekrar 1-2 dakika çırpalım.Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serelim,kenarlarına yağ sürelim.Hamuru kek kalıbına boşaltalım.Kalıbı hafifçe sarsarak hamurun yerleşmesini sağlayalım.Üzerine elmalı harcı düzgün bir şekilde yerleştirelim.160 derecede kabarana ve kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirelim.Kek piştikten sonra soğumasını bekleyelim ve servis tabağına alalım.Üzerine dilerseniz pudra şekeri ekebilirsiniz veya normal olarak servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder