ELMALI PAY TARİFİ - Elmalı Pay Nasıl Yapılır?





ELMALI PAY

Malzemeler

1 Paket margarin
3,5 Su bardağı un
1 Kahve fincanı su
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Adet portakal kabuğu rendesi
3 Adet elma
1 Çay bardağı kuru üzüm
1 Çay bardağı şeker
1 Çorba kaşığı tarçın
Üzerine 3 Çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Elmaları soyalım ve rendeleyelim.Üzümü ,şekeri ve tarçını ilave edip iyice karıştıralım.Margarini eritelim ve içine suyu koyalım.Unu hamur yoğurma kabına alalım .Kabartma tozu ,vanilya ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim ,karıştıralım.Yağ ve su karışımını da ekleyip ele yapışmayan bri hamur yapalım.Hamuru 2 eşit parçaya ayıralım.Kelepçeli bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım,kenarlarına yağ sürelim.Hamurun yarısını kalıba yayalım.Üzerine elmalı harcı yerleştirelim.Kalan hamurun yarısını merdane yardımı ile kalıp büyüklüğünde açalım.2 cm.lik şeritler keselim. Elmalı harcın üstüne uzunlamasına yerleştirelim. Diğer hamuru da açalım ve şeritler keselim.Bu sefer şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirelim.Bu işlemi yapmak zor geliyorsa hamuru rendeleyebilir ya da kurabiye kalıpları ile şekiller vererek de yapabilirsiniz.180 derecede kabarana ve kızarana kadar pişirelim.Piştikten sonra kalıptan çıkaralım ve soğumasını bekleyelim.Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapalım

Yorumlar