PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler
4 Adet yumurta
300 gr.Beyaz peynir
1/2 Demet maydanoz
1/2 Demet dereotu
1 Adet yumurta
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı yoğurt
Susam
Yapılışı
Beyaz peyniri çatal yardımı ile ezelim.Ayıklanmış ,yıkanmış maydanozu ve dereotunu peynirin üzerine incecik kıyalım,karıştıralım.Böreğin sosunu hazırlayalım,1 yumurtayı sıvıyağ ile iyice çırpalım.Yoğurdu ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.Sütü de ilave edip çırpmaya devam edelim.Yufkanın birini tezgaha serelim.Üzerine hazırladığımız sostan dökelim ve fırça ile her yerine yayalım.Yufkayı ortadan 2 ye keselim.Çaprazından da keserek 4 adet büyük üçgen parça elde edelim .Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığımız peynirli içten koyalım.Uçlarından hafifçe içine katlayarak sigara böreği sarar gibi saralım.Daha sonra bir ucundan başlayarak içe doğru kıvırarak gül şekli verelim.Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi yapalım.Fırın tepsisini yağlayalım ve hazırladığımız yufkaları bitişik şekilde tepsiye dizelim.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim ve susam ekelim.200.derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.Dilediğimiz gibi servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder