HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI KAŞARLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ





ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

Malzemeler

4 Adet yufka
1 Demet ıspanak (yaklaşık 700gr.)
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Adet yumurta
1 Adet yumurta sarısı
2 Çorba kaşığı yoğurt
100 gr.Kaşar peyniri
1 Tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Ispanağın saplarını ayıklayalım ve bol su ile 3 kez yıkayalım.Olabildiğince ince bir şekilde doğrayalım.Kaşar peynirini üzerine rendeleyelim.Tuzu da ilave edip güzelce karıştıralım.Böreğin sosunu hazırlayalım,yumurta,süt,sıvıyağ ve yoğurdu iyice çırpalım.Yufkanın birini tezgaha serelim.Hazırladığımız sostan dökelim ve fırça yardımı ile her yerine yayalım.Yufkayı 4 eşit parçaya keselim.Üçgen parçaların geniş kısmına ıspanaklı içten koyalım.Kenarlarını hafifçe içe katlayalım ve rulo şeklinde saralım.Sonra kendi etrafında gül şekli olacak şekilde döndürelim.Tüm yufkalara aynı işlemi yapalım.Fırın tepsisini yağlayalım ve yufkaları sıkışık bir şekilde dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 200 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.Sıcak veya ılık olarak servis yapalım.

Yorumlar