HAZIR YUFKADAN KIYMALI BÖREK TARİFİ





KIYMALI BÖREK TARİFİ

Malzemeler

5 Adet yufka
200 gr.kıyma
4 Adet soğan
1/2 Demet maydanoz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı yoğurt
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
Üzerine susam ve çörekotu

Yapılışı

Soğanları yemeklik doğrayalım.Maydanozu incecik kıyalım.Kıymayı ve 1 çay bardağı sıvıyağı bir tencereye alalım.Kıyma suyunu salana kadar kavuralım.Soğanları ilave edip 5 dakika daha kavuralım.Karabiber ve tuzu ilave edip karıştıralım.Ocağın altını söndürüp maydanozu ilave edelim ve karıştıralım,kıymalı harcı bir kaba alalım.
Böreğin sosunu hazırlayalım.Yumurta ve 1 su bardağı sıvıyağı iyice çırpalım.Yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim.Sütü de ilave edip tekrar çırpalım.Fırın tepsisini bolca yağlayalım .Yufkanın birini tepsinin kenarlarından taşacak şekilde serelim,üzerine hazırladığımız sostan dökelim ve fırça yardımı ile her yerine yayalım.2.Yufkayı da buruşturarak serelim,sostan dökelim.3.Yufkayı da buruşturarak serdikten sonra bu kata kıymalı harcı yayalım.4.Yufkayı da buruşturarak serelim ve sostan dökelim ,yayalım.Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları içe doğru katlayalım ve üzerine sostan sürelim.5.Yufkayı düzgün bir şekilde serelim,üzerine kalan sosun tamamını dökelim ve yayalım.Bolca çörekotu ve susam serpelim.200 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.Börek piştikten sonra dilimleyerek istediğimiz gibi servis edelim.



Yorumlar