KAKAOLU KEK TARİFİ (Pudingli)





KAKAOLU KEK TARİFİ (Pudingli)

Malzemeler

3 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı kakao
1 Adet portakal kabuğu rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı tuz
10 Çorba kaşığı dolusu un
1 Paket hazır kakaolu puding
3,5 Su bardağı süt
Hindistan cevizi

Yapılışı

Yumurtaları şeker ile mikserle 3-4 dakika çırpalım. 1 su bardağı sütü , sıvıyağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 3-4 dakika daha çırpalım.
Un ,kakao,kabartma tozu,vanilya ve tuzu eleyerek koyalım,1-2 dakika daha çırpalım.Isıya dayanaklı bir cam kalıbı yağlayalım,hamuru içine boşaltalım.160 derecede kabarana kadar pişirelim.Kek pişerken pudingi hazırlayalım.Bir tencereye hazır pudingi dökelim,üzerine 3,5 su bardağı sütü azar azar ilave edelim ve topaklanmaması için sürekli karıştıralım.Orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.Kek piştikten sonra soğutalım ve üzerine hazırladığımız pudingi dökelim ve yayalım.En üste hindistan cevizi serpelim.Buz dolabında 1 saat soğutalım ve dilimleyerek servis yapalım.

Yorumlar