MUZLU KREMALI KEK
Malzemeler
3 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet olgun muz
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı tuz
10 Çorba kaşığı dolusu un
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Çorba kaşığı kakao
Üzerinin kreması için
1 Paket hazır muzlu puding
2 Su bardağı süt
Yapılışı
Bu kek için olgun muz kullanmanız önemli.Muzun olgun olup olmadığını kabuğundan anlayabilirsiniz.Eğer kabuğunda siyah renkler varsa o muz olgundur.Görüntü olarak kötüdür ama tadı güzeldir.İlk önce muzları hamur yoğurma kabına alalım ve çatalla ezelim.Şekeri ilave edip ezmeye devam edelim.Yumurtaları koyup mikserle 3-4 dakika çırpalım.Sıvıyağı ilave edelim tekrar 3-4 dakika daha çırpalım.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı,tuzu ve tarçını eleyerek karışıma katalım ve 1-2 dakika daha çırpalım.Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayalım ve hamuru içine dökelim.160 Derecede kabarana ve üstü kızarana kadar pişirelim.Kek pişerken kremasını hazırlayalım.Bir tencereye hazır muzlu pudingi koyalım ve sütü azar azar ilave ederek karıştıralım.Orta ateşte koyu muhallebi kıvamında olana kadar pişirelim.Kreması piştikten sonra
arada sırada karıştırark soğutalım ve üzerinin kabuk bağlamasını önleyelim.Kek piştikten sonra soğutalım ve servis tabağına alalım.Üzerine hazırladığımız kremayı sürelim ,spatula yardımı ile düzeltelim.En son kakaoyu çay süzgeci kullanarak üzerine serpelim.Buz dolabında 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder