PEYNİRLİ SÜTLÜ BÖREK TARİFİ - Hazır Yufkadan Börek Tarifleri





PEYNİRLİ SÜTLÜ BÖREK TARİFİ

Malzemeler

5 Adet yufka
2,5 Su bardağı süt
250 gr.Beyaz peynir
1/2 Demet maydanoz
2 Adet yumurta
1 Su bardağı sıvıyağ
Üzerine susam ve çörekotu

Yapılışı

Önce peynirli içi hazırlayalım.Peyniri çatalla ezelim.Ayıklanmış ve yıkanmış maydanozu peynirin üstüne incecik kıyalım,iyice karıştıralım.Böreğin sosunu hazırlayalım.1 Adet yumurta ve sıvıyağı bir kasede iyice çırpalım.Üzerine sütü ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.Bir fırın tepsisini bolca yağlayalım.1.Yufkayı tepsiye buruşuk bir şekilde serelim ve sostan dökelim ,fırça ile her yerine yayalım.2.Yufkayı da buruşuk bir şekilde serelim ve sostan dökelim.3.Yufkayı da serelim ve bu kata peynirli içi yayalım.4.Yufkayı da aynı şekilde serelim ve sostan dökelim,yayalım.5.Yufkayı düzgün bir şekilde serelim.Kalan 1 yumurtayı iyice çırpalım ve kalan sosun içine katalım.Bu sosu da yufkanın her yerine sürelim.Çatalla yufkaların üzerinde delikler açalım.En son üzerine bolca susam ve çörekotu serpelim.5-10 dakika yufkaların sosu içine çekmesini bekleyelim.200 Derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.Börek piştikten sonra dilediğimiz gibi servis yapalım.

Yorumlar