PORTAKAL ŞURUPLU KEK TARİFİ





PORTAKAL ŞURUPLU KEK

Malzemeler

3 Adet yumurta
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı şeker
1 Adet portakal kabuğu rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı tuz
8 Çorba kaşığı dolusu un

Şurup için

3 Adet portakal
5 Çorba kaşığı şeker

Yapılışı

Şekeri ve yumurtaları mikserle 3-4 dakika çırpalım.Sıvıyağı ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim ,tekrar 3-4 dakika çırpalım.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve tuzu eleyerek ilave edelim,1-2 dakika daha çırpalım.Orta boy bir kek kalıbını yağlayalım biraz un serpelim,kalıbı sallayarak unun yayılmasını sağlayalım.Kek hamurunu kalıba boşaltalım.160 derecede kabarana ve üstü kızarana kadar pişirelim.Kek pişerken şurubu hazırlayalım.3 Adet portakalın suyunu sıkalım,bir tencereye alalım ve 5 çorba kaşığı şekeri ilave edelim.Orta ateşte 2 taşım kaynatalım.Şurub hazır olunca soğuması için buzdolabına koyalım.Kek piştikten sonra hemen servis tabağına alalım,kek halen sıcakken üzerinde kürdanla delikler açalım ve hazırladığımız şurubu kaşık yardımı ile üstüne dökelim.Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapalım.

Yorumlar