PORTAKALLI LİMONLU KEK TARİFİ





PORTAKALLI LİMONLU KEK

Malzemeler

3 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Adet portakal
1 Adet limon
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı tuz
8 Çorba kaşığı dolusu un
Üzerine 2 Çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Portakalın ve limonun saplarını keselim ve ince dilimler halinde doğrayalım.Eğer varsa çekirdeklerini çıkaralım.Mutfak robotunun rondo kısmına dilimlenmiş portakal ve limonu,şekeri,sıvıyağı ve yumurtaları koyalım.Karışım pürüzsüz bir hal alıncaya kadar rondoda çekelim.Hazırladığımız karışımı hamur karıştırma kabına alalım.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve tuzu eleyerek katalım.1-2 dakika hamuru karıştıralım.Kek kalıbını yağlayalım ve biraz un serpelim.Hamuru içine boşaltalım ve 160 derecede kabarana ve üstü kızarana kadar pişirelim.Pişen keki soğutalım ve servis tabağına alalım üstüne pudra şekeri serpelim.Dilimleyerek servis yapalım.

Yorumlar