ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler
1/2 Paket margarin
1/2 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı kuru üzüm
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet portakal kabuğu rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı tuz
1 Adet yumurta ( sarısı hamura,akı üzerine)
Alabildiği kadar un (Yaklaşık 4,5 su bardağı)
Üzerine toz şeker
Yapılışı
Margarini eritelim.Şekeri hamur yoğurma kabına alalım,üzerine erimiş margarini ve sıvıyağı ilave edelim,2 dakika çırpalım.Yoğurdu ilave edelim ve tekrar çırpalım.Yumurta sarısını da ilave edelim ve çirpmaya devam edelim.Portakal kabuğu rendesi, kuru üzüm,kabartma tozu,vanilya ve tuzu da koyalım ve tekrar çırpalım.Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.Fırın tepsisini yağlayalım ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayarak ve yassıltarak kurabiyeler hazırlayalım,fırın tepsisine dizelim.Üzerine çırpılmış yumurta akı sürelim ve toz şeker serpelim.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kabarana ve üstü kızarana kadar pişirelim.Kurabiyeler piştikten sonra soğutalım ve servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder