CEVİZLİ KADAYIF TARİFİ - Tatlı Tarifleri
Malzemeler
500 gr.Kadayıf
100 gr.Tereyağ
1/2 Paket margarin
150 gr.Ceviz
4 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
1 Adet limon
Yapılışı
Kadayıfın önce şerbetini hazırlayalım.Şekeri ve suyu bir tencereye alalım.Orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.Üzerine yarım limon suyu sıkalım.Şerbetten bir çay kaşığı alıp işaret parmağınız ve başparmağınız arasına koyun, yapışıyorsa pişmiş demektir.
Şerbeti ocaktan alalım ve soğutalım.Kadayıfı bıçak ile doğrayalım.Doğradıktan sonra elimizle tel tel ayıralım.Margarini ve tereyağı eritelim ve kadayıfın üzerine dökelim.Yağı kadayıfa iyice yedirelim.Fırın tepsisini yağlayalım.Kadayıfın yarısını tepsiye yayalım.Üzerine cevizin yarısını serpelim.Kalan kadayıfı da tepsiye yayalım.Üstüne cevizi serpelim.Kullandığınız tepsiden daha küçük bir tepsi ile kadayıfın üstünü sıkıca bastıralım.200 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.Pişen kadayıfı fırından alır almaz soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim. Kadayıfın sıcak,şerbetin soğuk olması gerekiyor.Üstünü bir tepsi ile kapatalım ve şerbeti çekmesini bekleyelim.Dilimleyerek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder