AYVA REÇELİ
Malzemeler
1,5 kg. Ayva
1 kg. Şeker
1 Adet limonun suyu
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Reçele renk vermesi için ayva çekirdeği
Yapılışı
Ayvaları soyalım ve rendeleyelim.Eğer isterseniz ayvaları küçük olacak şekilde doğrayabilirsiniz.Ayvaların çekirdek yataklarında çekirdekleri vardır ,onları çatal yardımı ile çıkaralım.Temiz bir tül veya tülbent parçasına çekirdekleri koyalım ve iple bağlayalım.Ayvaları bir tencereye alalım ve üzerine iki parmak çıkacak kadar su ilave edelim.Orta harlı ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika haşlayalım.Ayvalar haşlandıktan sonra şekeri,limon suyunu,tarçını ve tuzu ilave edelim.Reçel kıvamını alıncaya kadar arasıra karıştırarak yaklaşık 45 dakika pişirelim.Tencerenin içindeki beze sardığımız çekirdekleri çıkaralım.Eğer reçeli uzun süre saklayacaksak sıcak haldeyken kavanozlara boşaltalım ve kapağını sıkıca kapattıktan sonra kavanozu başaşağı çevirelim,böylece havasını almış olacağız.Kavanozlara doldurduğumuz reçeli dilediğimiz gibi servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder