HAZIR YUFKADAN PEYNİRLİ SARMA BÖREK TARİFİ
Malzemeler
5 Adet yufka
375 gr. Beyaz peynir
1 Demet maydanoz
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
2 Adet yumurta
5 Çorba kaşığı yoğurt
Üzerine susam
Yapılışı
Önce peynirli içi hazırlayalım.Peyniri çatal yardımı ile ezelim.Maydanozu incecik peynirin üstüne doğrayalım ve karıştıralım.Böreğin sosunu hazırlayalım.1 Adet yumurta ve sıvıyağı 1-2 dakika çırpalım.Yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim.Sütü de ilave edelim ve tekrar çırpalım.Yufkanın birini tezgaha serelim.Üzerine hazırladığımız sostan dökelim ve fırça yardımı ile her yerine yayalım.Yufkayı ortadan ikiye keselim.Uzun kenarına peynirli içten koyalım.Kenarlarından hafifçe içe kıvıralım ve yufkayı rulo şeklinde saralım.Bu yufkayı kendi etrafında gül şekli vererek döndürelim.Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayalım ve hazırladığımız gül şeklindeki yufkayı ortasına koyalım.Yufkanın diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayalım ve ortadaki yufkanın etrafında sararak tepsiye koyalım.Kalan diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım ve tepsiye yerleştirelim.Yufkalar tamam olunca 1 adet yumurtayı çırpalım ve yufkaların üstüne sürelim.Üzerine bolca susam ekleyelim.200 Derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.Pişen böreği dilimleyerek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder