ağızda dağılan portakallı kurabiye tarifi





ağızda dağılan portakallı kurabiye tarifi

malzemeler

250 gr.margarin
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 adet portakal kabuğu rendesi
200 gr. mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un (bu tarif için 2 su bardağı un)

yapılışı

Margarini eritelim ve hamur yoğurma kabına koyalım.Şekeri ilave edip çırpalım.Yumurta ve portakal kabuğu rendesini koyalım ve tekrar çırpalım.Mısır nişastası,kabartma tozu,vanilya,tuz ve unu da ilave edelim.Elimize yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur oluncaya dek yoğuralım.Bir fırın tepsisine yağlı ağıt serelim.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım,elimizle yuvarlayalım ve hafifçe bastıralım ve fırın tepsisine dizelim.180 derecede kabarana ve sertleşene kadar pişirelim.Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapalım.

Yorumlar