baklavalık yufkadan peynirli çıtır börek tarifi
malzemeler
400 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket hazır baklava yufkası (yaklaşık 800gr.)
yapılışı
Peyniri çatal yardımı ile ezelim.Maydanozu peynirin üstüne incecik doğrayalım ve karıştıralım.Böreğin sosunu hazırlayalım,sıvıyağ ve yumurtayı çırpalım,yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim.Sütü de koyalım ve tekrar çırpalım.Baklava yufkasından bir tane alalım ve tezgaha serelim,üzerine bir tane daha koyalım ve hazırladığımız sostan 1-2 kaşık dökelim ,fırça yardımı ile her yerine yayalım.Üzerine bir yufka daha serelim ve sostan dökelim ,yayalım.4 yufkayı da serelim ,bu kata sostan sürmeyeceğiz, peynirli harçtan uç kısmına koyalım ve rulo şeklinde saralım.Sardığımız yufkayı önce 2 ye sonra 4 e keselim.Bir tepsiye koyalım.Kalan diğer yufkaları bu şekilde yani dörderli şeklinde hazırlayalım.Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine dizelim.Elimizde kalan sostan yufkaların üzerine sürelim ve 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.Pişen börekleri sıcak ,ılık veya soğuk olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder