Beşamel soslu karnabahar graten tarifi





Beşamel soslu karnabahar graten tarifi

malzemeler

1 adet orta boy karnabahar
100 gr.margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 litre süt
3 çorba kaşığı dolusu un
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

yapılışı

Karnabaharın yapraklarını keselim ve bol su ile yıkayalım.Bir tencereye dilim şeklinde doğrayalım.Üzerine bol su koyup 20 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayalım.Haşlanan karnabaharları süzgece koyalım ve suyunun süzülmesini sağlayalım.Beşamel sosu hazırlayalım,bunun için küçük bir tencereye unu ve margarini koyalım,kısık ateşte 1 dakika kadar kavuralım.Sütü azar azar ilave edelim ve 1 çay kaşığı tuzu da katalım, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.Karnabaharları ısıya dayanaklı bir cam kaba koyalım,Sıvıyağ ,karabiber ve kalan tuzu ekleyelim ve hepsini karıştıralım.Kaşıkla üstünü düzeltelim.Beşamel sosu karnabaharların üstünü kaplayacak şekilde dökelim ve her yerine yayalım.En üste kaşar peyniri rendesini serpelim.200 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.Dilimleyerek sıcak olarak servis yapalım.

Yorumlar