ELMALI KEK TARİFİ - Elma Dilimli Yumuşak Kek
Malzemeler
3 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvıyağ
4 Adet elma
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı tuz
10 Çorba kaşığı dolusu un
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri hamur yoğurma kabına koyalım ve mikserle 3-4 dakika çırpalım.Sıvıyağı ilave edip tekrar 3 dakika çırpalım.Unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve tuzu eleyerek kaba koyalım,mikserle 1 dakika çırpalım.Elmaları soyalım ve ortadan boylamasına ikiye keselim.Çekirdek yataklarını bir bıçak yardımı ile çıkaralım.Sap ve uç kısmını da keselim.Elmaları ince dilimler halinde doğrayalım.26 cm.çapında kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirelim ve sıvıyağ ile kenarlarını ve altını yağlayalım.Dilimlediğimiz elmaları kalıbın altına yan yana yerleştirelim.Kek kalıbının tabanı elmalarla dolana kadar bu işlemi yapalım.Üzerine kek hamurunu boşaltalım.160 derecede kabarana ve kızarana kadar pişirelim.Kek piştikten sonra soğumasın bekleyelim ve elmalı kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alalım.Dilimleyerek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder