peynirli çıtır börek
malzemeler
6 adet yufka
500 gr.beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet yumurta
üzerine susam ve çörekotu
yapılışı
Beyaz peyniri çatalla ezelim ve maydanozu üzerine incecik doğrayalım.Böreğin sosunu hazırlayalım.Bir kasede un,su,sirke ve sıvıyağı karıştıralım.Yufkanın birini tezgaha serelim ve üzerine hazırladığımız sostan dökelim,fırça yardımıyla her yerine yayalım.Yufkayı ortadan ikiye keselim.Yufkanın uzun kenarına peynirli harçtan koyalım.Uçlarını hafifçe içe kıvıralım ve rulo şeklinde saralım.Daha sonra kendi etrafında döndürerek gül şekli verelim.Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine uçlarının açılmaması için sıkışık bir şekilde dizelim.Yumurtayı çırpalım ve yufkaların üzerine sürelim,susam ve çörekotu karışımından serpelim.200 derecede altı,üstü kızarana kadar pişirelim.Pişen börekleri sıcak veya ılık olarak servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder