KREM ŞANTİLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler
1/2 Paket margarin
1,5 Çay bardağı şeker
1 Adet yumurta
1 Adet limon kabuğu rendesi
200 gr.Mısır nişastası
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı tuz
1 Poşet toz krem şanti
1/2 Su bardağı süt
Alabildiği kadar un ( bu tarif için 1,5 su bardağı un)
Hindistan cevizi
Yapılışı
Margarini eritelim ve şekerle beraber bir hamur yoğurma kabına koyalım.1-2 Dakika çırpalım.Yumurta ve limon kabuğu rendesini de ilave edelim ve tekrar 1-2 dakika daha çırpalım.Mısır nişastası,kabartma tozu,vanilya,tuz ve unu da koyalım ve 5 dakika yoğuralım.Hamurun kıvamı ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.Hamurdan cevizden küçük parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım ,hafifçe bastıralım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.180 Derecede üstü kızarmadan kabarana kadar pişirelim.Kurabiyelerin üstü beyaz kalacak bu yüzden fırının üst kısmını açmadan pişirmemiz gerekiyor.Kurabiyeler pişerken krem şantiyi hazırlayalım.Toz şantiyi ve sütü mikserle 1-2 dakika çırpalım.Krem şantinin daha kıvamlı olması için yarım saat buz dolabında bekletelim.Kurabiyeler piştikten sonra soğumasını bekleyelim.Soğuyan kurabiyelerden birini alalım ve alt kısmına bolca krem şanti sürelim.Başka bir kurabiyenin alt kısmı ile birleştirelim.Hazırladığımız kurabiyeyi hindistan cevizine bulayalım.Diğer kurabiyeleri de bu şekilde hazırlayalım ve servis tabağına alalım.Bekletmeden servis yapalım.Eğer hemen servis yapmayacaksak buz dolabında bekletelim.
Yorumlar
Yorum Gönder