çok kabaran haşhaşlı kek tarifi





haşhaşlı kek



malzemeler



4 adet yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 adet portakal kabuğu rendesi

2 çorba kaşığı buğday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı kakao

3 çorba kaşığı haşhaş

14 çorba kaşığı un



yapılışı



Yumurtaları ve şekeri hamur yoğurma kabına koyalım ve mikserle 3-4 dakika çırpalım.Süt, sıvıyağ ve portakal kabuğu rendesini de koyalım ve tekrar 3-4 dakika çırpalım.Nişasta,kabartma tozu,karbonat,vanilya,tuz ve unu eleyerek karışıma ilave edelim ve 1-2 dakika daha çırpalım.Hamurdan 6 çorba kaşığı alalım ve kakao ile karıştıralım,ikisini de çırpalım.Kek hamuruna haşhaşı ilave edelim ve 1-2 dakika daha çırpalım.Bir kek kalıbını yağlayalım ve haşhaşlı kek hamurunun yarısını kalıba boşaltalım.Kakaolu kek hamurunu da üstüne dökelim ve çatalla karıştıralım.Kalan haşhaşlı kek hamurunu da kalıba boşaltalım.160 derecede kabarana ve kızarana kadar pişirelim.Pişen kek soğuduktan sonra servis tabağına çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım.

Yorumlar