dereotlu ev poğacası tarifi -Funda Gökkaya





dereotlu poğaça için malzemeler

malzemeler

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 demet dereotu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
alabildiği kadar un (bu tarif için 4,5 su bardağı un)
susam ve çörekotu

yapılışı

Dereotunu incecik doğrayalım.Margarini eritelim ve sıvıyağ ile karıştıralım,hamur yoğurma kabına koyalım.Yoğurdu ilave edelim ve karıştıralım.Yumurta ve yumurta akını ilave edip karıştırmaya devam edelim.Dereotunu koyalım ve karıştıralım.Kabartma tozu,tuz ve şekeri ilave edelim ve tekrar karıştıralım.Alabildiği kadar un koyup yumuşak ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım.Fırın tepsisini yağlayalım.Hamurdan parçalar koparıp elimizle poğaça şekli verelim ve tepsiye dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim,susam ve çörekotu serpelim.180 derecede kabarana ve kızarana kadar pişirelim.Pişen poğaçaları ılık veya soğuk olarak servis yapalım.








Yorumlar