hazır yufkadan pırasalı börek tarifi
malzemeler
1kg.pırasa
1 adet havuç
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
5 adet yufka
üzerine susam ve çörekotu
yapılışı
Pırasayı ayıklayalım ve yıkayalım.İnce bir şekilde doğrayalım.Havucu pırasanın üzerine rendeleyelim.1 çay bardağı sıvıyağı ilave edelim ve orta ateşte pırasa ve havuç diriliğini kaybedene kadar su koymadan kendi suyu ile kavuralım.Pırasa kavrulduktan sonra tuzu ekleyelim ve karıştıralım.Böreğin sosunu hazırlayalım.1 yumurta ve sıvıyağı çırpalım.Yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim.Sütü de koyalım ve tekrar çırpalım.Fırın tepsisini yağlayalım ve yufkanın birini tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde serelim.2.yufkayı buruşturarak serelim ve sostan dökelim,fırça yardımı ile her yerine yayalım.3 yufkayı da buruşturarak serelim ve pırasalı harcımızı yayalım.4 .yufkayı da serelim ve sostan dökelim fırça ile yayalım.Tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı içine katlayalım,üzerine sostan dökelim,yayalım.5.yufkayı düzgün bir şekilde serelim.Kalan diğer yumurtayı sosa ilave edelim ve çırpalım.Sosun tamamını yufkanın üzerine sürelim.Susam ve çörek ortu serpelim.200 derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder